Babos Wimbledon-döntős teniszezőt vert

2016.01.07. 08:54

Babos Tímea két játszmában legyőzte a hatodik helyen kiemelt kanadai Eugenie Bouchard-t, és ezzel bejutott az elődöntőbe az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás női tenisztornán.

 A világranglistán a 70. helyen álló, 22 éves Babos 1 óra 26 perc alatt nyert a WTA rangsorában jelenleg 49. riválisa ellen.

Bouchard 2014-ben érte el eddigi legjobb eredményét, akkor Wimledonban döntőt játszott Petra Kvitovával, akitől kikapott.

„Minden tekintetben egy másfajta meccs volt, mint a tegnapi. Niculescu ellen rettentően hosszú labdamenetek voltak és nagyon kellett küzdeni minden pontért. Bouchard viszont nagyon korán üti meg a labdát, felszálló ágban játszik. Gyorsítja a labdákat, ez pedig megnehezítette a feladatomat, főleg a meccs elején. Most játszottam először a centerpályán, ez picit gyorsabb a többinél. Ehhez is hozzá kellett szokni. Az ellenfelem nagyon támadta a játékot, nem volt könnyű a mérkőzés, nagy nyomást tett rám. Örülök, hogy jól ment ma is, higgadt és összeszedett tudtam maradni. Bouchard egyszer sem tudott lebrékelni. Nagyon boldog vagyok, hogy idei első versenyemen elődöntőbe jutottam. Remélem, hogy ezzel még nincs vége!" – idézték Babost honlapján.

Babos-Bouchard (kanadai, 6.) 6:4, 6:4

Fucsovics Márton bejutott a negyeddöntőbe az Adelaide-ben zajló, 75 ezer dollár összdíjazású keménypályás Challenger-tenisztornán.

A világranglistán 214. magyar játékos - az ATP honlapja szerint - a csütörtöki nyolcaddöntőben Maverick Banest (433.) verte 6:1, 6:4-re az ausztrál városhoz tartozó Happy Valleyben.

Fucsovics a következő körben a japán Morija Hirokival találkozik.

A 23 éves magyar teniszező a jövő héten az Australian Open selejtezőjében lesz érdekelt. (MTI)