Williams kiejtése után egy másik amerikai megállította Babost

2016.05.12. 19:01

Venus Williams szerdai bravúros legyőzése - majdnem 3 órán át volt a pályán - után csütörtökön, a 16 között véget ért Babos Tímea menetelése a római, 2,6 millió dollár összdíjazású tenisztornán.

Az amerikai Madison Keys a 24. helyen áll a jelenlegi világranglistán, ennek a duplája a legjobb magyar jelenlegi pozíciója.

Az első szettben mindkét játékos remekül adogatott, így jutottunk a rövidítésig, ahol Babos az elfogadhatónál többet rontott, mindössze két pontot csinált, így ellenfele simán megnyerte.

Az első játszmában az amerikai neve mellé hárommal több ki nem kényszerített hiba került, a legfontosabb pillanatokban azonban a magyar rontott.

A második szettben 2:2-nél Babos semmire veszítette el az adogatójátékát, akkor az amerikainak minden sikerült, míg a magyar türelmetlen lett, és rossz megoldásokat választott.

Keys hozta a saját szerváit, 4:2-nél edzői segítséget kapott a magyar teniszezőnő. A saját játékát hozta utána, de mivel az amerikai is – fontos pillanatokban ezúttal is energikus valamint pontos volt -, 5:3 lett.

Amikor a meccsben maradásért adogatott Babos, két labdát is elbukott - ziccerben hibázott -, harmadszorra pedig hosszút ütött.

Három meccslabdája lett így Keys-nek, aki az elsőt meg is csinálta, miután a magyar a hálóba vágta a labdát.