Babos Tímea maradt a világranglista 25. helyén

2016.10.31. 11:12

A 23 éves magyar játékos a múlt héten a szingapúri WTA-világbajnokságon szerepelt párosban, és a kazah Jaroszlava Svedova oldalán kikapott a negyeddöntőben. Babos elutazott a kínai Csuhajban kedden rajtoló Bajnokok Tornájára - ahol a vb-ről lemaradt legjobbak játszanak -, ám mivel csak tartalék, ezért akkor szerepelhet, ha valaki visszalép a mezőnyből, írja az MTI.

A WTA-rangsort továbbra is a vb-döntőben Dominika Cibulkovától kikapó német Angelique Kerber vezeti. A szlovák játékos a nyolcadikról feljött az ötödik helyre.

A férfiaknál a vasárnap Bázelben tornagyőztes Marin Cilic két helyet javítva a 10. helyen van. A Bécsben bajnoki címet szerzett, olimpiai bajnok Andy Murray már csak 1915 pontra van a világelső Novak Djokovicstól. Ha a 29 éves brit megnyeri az e heti, párizsi versenyt is, a szerb pedig nem jut be a fináléba, akkor a jövő héttől Murray vezeti az ATP-világranglistát.

A legjobb magyar, a múlt héten a budapesti challenger-versenyen a negyeddöntőig jutott Fucsovics Márton a 150. a rangsorban.