Djokovic legyőzte Nadalt, aztán párosban megnyerte az ATP-kupát

2020.01.12. 15:53

Novak Djokovic vezetésével győztek a szerbek 2-1-re a spanyolok ellen az ATP-kupa sydney-i döntőjében. A világranglista-2. Djokovic előbb egyéniben győzte le a világelső Rafael Nadalt, majd nem sokkal később a mindent eldöntő párosban is pályára lépett.

000 1NN3GO
Fotó: William West / AFP

A döntő első meccsén még a spanyolok szereztek vezetést, Roberto Bautista Agut 7:5, 6:1-re legyőzte Dusan Lajovicot.

Ezután következett a világranglista első két helyezettjének összecsapása. Djokovicnak mindenképpen nyernie kellett, és 1 óra 57 perc alatt 6:2, 7:6-ra legyőzte Nadalt.

Az első szettben nagyon jól mozgatta a spanyolt, aki a második szettben azonban feljavult. 3:2-nél viszont hiába jutott 0-40-hez, majd pedig összesen öt bréklabdához Nadal, Djokovic mindent hárított. A Tennis.com beszámolója szerint a spanyol is hárított két bréklabdát 5:5-nél, de végül a tie break a szerbé lett.

Djokovic ezzel a legutóbbi kilenc keménypályás meccsükön legyőzte Nadalt, és a párharcukban összességében 29-26-ra vezet. Az ATP-kupa döntője így az utolsó, páros meccsen dőlt el, amin előzetesen úgy tűnt, hogy megint szembekerül egymással Djokovic és Nadal.

Végül azonban Nadal nem lépett pályára, azt mondta, hogy nagyon hosszú meccseket játszott az elmúlt napokban, a csapat ezért végül Feliciano Lópezt jelölte még Pablo Carreno Busta mellé. Szerb oldalon Victor Troicki és Djokovic lépett pályára, és végül 6:3, 6:4-re megnyerték a párost, ezzel pedig az egész ATP-kupát.

A most bemutatkozó új csapatversenyes formátumban, az ATP-kupán tíz napon át 24 csapat csapott össze három városban.