Rátámadt volt feleségére a legjobb grúz teniszező

2020.05.24. 19:42

A legjobb grúz teniszezőt, a világranglista 27. helyén álló Nikoloz Baszilasvilit családon belüli erőszak gyanúja miatt letartóztatták Tbilisziben, írja a The Guardian.

A 28 éves Baszilasvili csütörtökön – kiskorú gyermeke előtt – rátámadt volt feleségére, Neka Dorokasvilire. A teniszezőt pénteken már le is tartóztatták, vasárnap a bíróság 100 ezer lari (10 millió forintos) óvadékot állapított meg az ügyben. Az első bírósági tárgyalást július 16-án tartják majd az ügyben.

Baszilasvilit akár három év börtönbüntetésre, vagy 200 és 400 óra közötti közmunkára is ítélhetik.

A teniszevő ügyvédje elmondta, hogy védence tagadja az ellene felhozott vádat. Grúzia történetének legsikeresebb teniszezője, három ATP 500-as tornát is nyert, pályafutása során összesen 5 479 761 dollárt keresett. 2013-ban vette feleségül Neka Dorokasvilit, két évvel később született meg fiuk.

A grúz teniszszövetség közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy elítélik az erőszak minden formáját. Baszilasvili ügye jelenleg rendőrségi vizsgálat alatt áll, és amíg ez nem fejeződik be, addig nem akarnak az ügyben nyilatkozni.