2024. június 16. 15:00 ÉLŐ
Lengyelország 0
Hollandia 0
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

A Google nekimegy a Facebooknak

2011.02.23. 13:39

A Google a legújabb Gingerbread frissítésekkel agresszívan nekiment a Facebooknak. A Nexus One és Nexus S mobilokban ezentúl nem lehet szinkronizálni a kontaktokat a Facebookkal. A Google tehát megújította a régóta folyó háborút a két cég között.

Eddig egyszerű volt a szinkronizáció az említett két mobillal, mint minden andoridos telefonon – csak el kellett indítani a Facebook alkalmazást és engedélyezni kellett a szinkronizációt. Az alkalmazás aztán elvégezte a többit, összekötötte a neveket és a Facebookon lévő telefonszámokat is átvitte. Most azonban a Google úgy döntött, hogy véget vet ennek, a felhasználók többé nem importálhatnak semmilyen adatot a Facebookról. Megnézhetik a Facebookos alkalmazáson az összes adatot, de az nem épül be a mobil telefonkönyvébe.

Az indok egyszerű, a Facebook letiltotta az kontaktokról szóló információt a Google felé. Vagyis a Facebook használja az Android API-t, hogy szinkronizálja az adatokat, de visszafelé nem engedi ezt. A Google szerint a Facebooknak ugyanazt az API-t kellene használnia, mint bármely más szolgáltatónak.

Ráadásul ez nem minden, a Google azt mondja, hogy a változás jelenleg a Nexus S-t érinti, a jövőben azonban minden fontos készüléket. Valószínűleg tehát valamennyi hivatalos androidos készüléknél nem lehet majd szinkronizálni a Facebookos kontaktokat. Egyelőre azonban a változás nem érinti a többi andoridos mobilt.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM