Viktória
6 °C
13 °C

Lesz Ctrl-Alt-Del a windowsos tableteken

2012.01.18. 13:56

A Microsoft, ahogy minden platformra, táblagépekre is kiadta a Windows 8 rendszerkövetelményeit. Érdekesség, hogy a Microsoft specifikálta a hibrid eszközöket eredményező, átalakítható dizájnt, ami egyre népszerűbb az Intel- és az ARM-alapú eszközöknél is.

A cég előírásai szerint a táblagépeken legalább öt hardveres gombnak kell lennie: bekapcsolás, forgás-zár, Windows gomb, hangerő fel és le. A Microsoft kikötötte azt is, hogy amennyiben a tablettel lehet telefonálni, akkor kell bele rakni GPS-t is. A kijelzőnek legalább 1366 x 768 felbontásúnak kell lennie. A panel fizikai méreteinek pedig arányosnak kell lennie a kijelzőjével. Amennyiben az eszköz képes NFC-re (érintés nélküli fizetésre), a gyártóknak ezt jól láthatóan jelezni kell. Kikötés még, hogy biztosítani kell Ctrl-Alt-Delete alternatíváját – ez így szerepel a specifikációban –, a Windows gomb és a bekapcsoló gomb együttes megnyomására újraindul a rendszer.

A feltételek között szerepel még,.hogy legalább 10 gigabájt szabad helynek kell maradnia, miután a gyári programok feltelepültek, kell 3D gyorsító, legalább 720p-s kamera, magnetometer és giroszkóp. Alap az USB 2.0, a Wifi és a 4-es verziójú Bluetooth is. A Microsoft a táblagépeknél is előírja a biztonságos bootolást (UEFI), ami a gyakorlatban megakadályozza, hogy a Windowson kívül – egyszerre – más operációs rendszer is legyen az eszközön.

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!