Nem mentette meg a Farmville 2 a Zyngát

2012.10.18. 09:29

A hét elején a Farmville-lel és egyéb facebookos játékaival pár éve még sikert sikerre halmozó, a világ legnagyobb játékkiadó cégei közé emelkedő Zynga részvényárfolyama többször is a 2,4 dolláros szint alá bukott. Ez pedig komoly lélektani határ, ugyanis a cég tőzsdei értékét ez 1,8 milliárd dollárra teszi, ami egyenlő azzal, amit a cég készpénztartaléka, ingatlanjai, és forgóeszközei érnek. Magyarán a tőzsde magának a cégnek az értékét kereken nullára értékelte.

A jó ideje fuldokló Zynga legújabb játékától, a Farmville 2-től remélte a kilábalást a nehéz helyzetből, és a játék valóban hangos sikert aratott. A szeptember elején megjelent játék mára közel 50 millió aktív játékost számlál, közülük majdnem tízmillióan minden nap játszanak a virtuális farmon (ők azok, akik a legnagyobb eséllyel költenek valódi pénzt a kiskertjük bővítésére, ez a Zynga fő bevételi forrása). Ezzel a Farmville 2 másfél hónap alatt a Facebook legnépszerűbb alkalmazása lett, fölényesen előzi meg a dobogón a Texas Holdem Pokert (havi 38 millió felhasználó) és az Instagramot (havi 35 millió). Az első Farmville a maga idején 83 millió játékost vonzott a csúcson, ami azt sejteti, hogy a folytatásnak is van még hová fejlődnie.

Szakértők szerint a befektetők megcsappant bizalmának maradékát már csak az a remény tartja a Zyngánál, hogy a cég a fizetős póker és egyéb szerencsejátékok irányába mozdul el a közösségi oldalas játékok felől, és ez helyrerázza a pénzügyi mérlegét. A legutóbbi negyedévet a Zynga 100 millió dolláros veszteséggel zárta, a cég most leginkább a CityVille 2 megjelenése előtti utolsó simításokat végzi, illetve volt alkalmazottait perli adatlopás vádjával.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM