Véget ért a Farmville uralma

2013.01.17. 19:17

Az Appdata elemzőcég adatai szerint véget ért a Facebookon a Farmville királysága - a kertszimulátor az első rész 2009-es megjelenése óta a közösségi oldal legnépszerűbb játéka volt, csúcsidőben havi 80 millió körüli aktív játékossal. 2012 őszén a saját folytatása vette át a toplista első helyét, most pedig a Farmville 2-t is letaszították a trónról a statisztika szerint.

Az új bajnok a Candy Crush Saga című egyszerű puzzle-játék, ami napi átlagban 9,7 millió játékost tud felmutatni, míg a Farmville 2 csak 8,8 milliót (a  harmadik helyen egy pókerjáték áll napi 7,1 millió felhasználóval). Havi játékosok tekintetében még mindig a Farmville 2 az első, 41 millióval, ott a Candy Crush Saga csak 25 milliót tud felmutatni, vagyis a játékostábora alapvetően kisebb, de lelkesebb, jobban kötődik a játékhoz.

Bár gémer körökben a Farmville-t szokás az egyszerűsége miatt kritizálni, a Candy Crush Saga mellett borzasztó összetettnek tűnik a kertészkedős játék. Az új bajnok játékmenetének lényege, hogy a játéktéren az azonos színű cukorkákat egymás mellé mozgassuk, lehetőleg minél gyorsabban és hatékonyabban. Hiányzik belőle a Farmville közösségi jellege is, nem kell az ismerőseinkkel együttműködnünk az előrehaladásért, viszont a előszeretettel posztolgat az üzenőfalunkra ezt-azt, saját magát hirdetve.

A játékot fejlesztő kings.com másfél év alatt nőtt az egyik legjelentősebb szereplővé a közösségioldalas játékok piacán, a játékait összesen 70 millióan játsszák. A Farmville-t készítő Zynga viszont gyengélkedik, a tőzsdei szereplését botrányok tarkítják, nemrég 11 félkész játékának a fejlesztését állította le a cég.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM