Viola
3 °C
13 °C

Újabb támogatást kap az Oculus Rift

2013.06.18. 15:46

Az Oculus Rift fejlesztői bejelentették, hogy 16 millió dollárnyi kockázatitőkét szereztek befektetőktől. A virtuális valóság megjelenítésére használt szemüveg fejlesztését két cég, a Spark Capital és a Matrix Partners támogatja. Ez hatalmas összeg, figyelembe véve, hogy a fejlesztők a projekt beindításához eredetileg csak 250 ezer dollárt akartak összegyűjteni a Kickstarteren, igaz már ott is 2,4 milliót kalapoztak össze.

Palmer Luckey, a vállalat alapítója a cég hivatalos honlapján megköszönte a támogatást, és megjegyezte, hogy ezzel új utak nyíltak meg a virtuálisvalóság-projektjük előtt. Luckey szerint így már meg tudják fizetni a legragyogóbb elméket, akik VR-fejlesztésekkel foglalkoznak, és a csúcstechnológiát használhatják az Oculus Rift prototípusának fejlesztéséhez. A végső cél egy olyan videojátékos platform elkészítése, ami az átlagember számára is megfizethető.

OculusRift1

Az Oculus Rift már a bemutatása után nagy sikert aratott, amit az is bizonyít, hogy a fejlesztés megkezdéséhez szükséges összeg igen gyorsan összegyűlt. Az eszközben mind a közönség, mind a befektetők komoly potenciált látnak. Utóbbiak szerint az Oculus Rift nemcsak videojátékra lehet jó, hanem szélesebb felhasználási területeken is alkalmazni lehetne. Ezzel Luckey is egyetért: szerinte a virtuális valóság a XXI. század egyik legjelentősebb technikai előrelépése lehet.

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!