Földrengés volt? A Twitter megmondja

2013.07.03. 15:20

Kedd éjjel a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű földrengés volt Nógrád megyében. A jelenségről az MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szinte azonnal beszámolt a hivatalos Facebook-oldalán, de az Indexhez is több olvasói levél érkezett a földrengés kapcsán.

Az Obszervatórium 2012-ben indította a hivatalos Facebook-oldalát, de mától a Twitteren is jelen vannak. A mikroblogon nyomon követhető, hogy Magyarországon, illetve a környező országokban milyen gyakran, illetve milyen erősségű földrengés volt. Az eddig megjelent, június 17-e óta megjelenő posztok szerint nagyjából minden hétre jut egy kisebb földrengés a térségben.

Az Obszervatórium munkatársai a Facebook-oldalon azt írják, hogy egyelőre tesztelik a szolgáltatást, így kisebb fennakadások előfordulhatnak. A Twitter ugyanakkor megfelelő formátum a rengések dokumentálásához, mivel gyorsan és könnyen elérhető, és a bejegyzésben csak a térséget, illetve a rengés erősségét kell megadni. Erre a 140 karakteres limit bőven elegendő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport