Meghekkelték Zuckerberg Facebook-falát

2013.08.19. 22:34

Ha egy Facebook-profil nem nyilvános, vagy nincs úgy beállítva, akkor mások, nem ismerősök elvileg nem írhatnak rá. Khalil Shreateh, egy palesztin hekker azonban felfedezett egy biztonsági rést, amivel bárki posztolhat linkeket bárki falára. Jelentette a hibát az oldalnak, azonban nem vették komolyan, és azt üzenték, ez nem is hiba.

Shreateh azonban tesztelte a bugot, és működött. Elküldte arra a listára, ahol ezeket hivatalosan jelenteni kell: az ilyen jelentésekért a Facebook elvileg 500 dollárt is fizet, de most úgy döntöttek, hogy ezt a felfedezést nem számítják hibának.

Kéretlen üzenet az alapító falán
Kéretlen üzenet az alapító falán

A hekker ekkor úgy döntött, inkább egyenesen Mark Zuckerberget értesíti, úgy, hogy a hibát kihasználva bejegyzést ír a falára. Pár perccel később Ola Okelola a biztonsági csapatból jelentkezett, és részleteket kért az exploitról, a hekker fiókját pedig deaktiválták.

Fiókját azóta már visszaállították, azonban a bug felfedezéséért nem fizetnek, mivel a hekker szerintük megsértette a használati feltételeket. A hibát kedden este elhárították.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM