A Snapchatnek nem kell a Facebook 3 milliárdja

2013.11.14. 12:00

Elutasította a Facebook közel 3 milliárd dolláros (666 milliárd forint) vételi ajánlatát a Snapchat, a gyorsan növő, részben szextingelésből élő üzenetküldő szolgáltatás, tudta meg a Wall Street Journal az ügyhöz közel álló forrásokból. Pedig a közösségi oldal készpénzben fizetett volna.

A Snapchat lényege, hogy az üzenetek a megtekintés után azonnal törlődnek. A fotó-és videóalkalmazás a különféle szögből készült, jobbára pucér fotók küldözgetésével, szexcseteléssel debütált. Az átküldött fénykép csak tíz másodpercig látható, utána megsemmisíti önmagát. Legalábbis ezt ígérte, a valóságban azonban nem is olyan nehezen kibányászhatóak a képek. Az USA egyik legnépszerűbb okostelefonos alkalmazása, majdnem minden második készüléken megtalálható.

A Facebook ajánlatát azután kapták, hogy a kínai elektronikus kereskedelmi óriás, a Tencent Holdings befektetési ajánlatot tett, amellyel 4 milliárdot érne a Snapchat. A Facebook már korábban is tett ajánlatot, 1 milliárd dollárért. 

Evan Spiegel, az üzenetküldő 23 éves társalapítója szerint sem befektetéssel, sem felvásárlással nem foglalkoznak jövő év elejéig. Azt remélik, hogy az üzenetküldő addigra még nagyobb számokat produkál: még több felhasználó még több üzenetet küld. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM