Piroska
-12 °C
-2 °C

Na most tényleg fizetős lesz a Facebook

2014.10.06. 09:01

Mármint a felhasználók persze továbbra is ingyen adhatják közre életük legjelentéktelenebb mozzanatait is, hogy cserébe reklámokkal bombázzák őket, de közben a pénzmozgások legújabb módja is körvonalazódni látszik.

Úgy tűnik, a Facebook új irányba akarja elvinni a nem is olyan rég kötelezően külső alkalmazássá változtatott üzenetküldő alkalmazását, a Messengert. Egy szakértő egy speciális program segítségével darabokra szedte az iOS-es alkalmazást, és a készített felvételek alapján úgy tűnik, a Messenger a jövőben képes lesz arra, hogy a felhasználó egy ismerősének pénzt utalhasson a segítségével.

Andrew Aude szerint a lehetőség már benne van az alkalmazás mostani változatában, csak az kell, hogy a Facebook bekapcsolja azt a kódban. Ha ez egyszer megtörténik, a megadott kártyaadatok segítségével olyan könnyen lehet majd pénzt átutalni, ahogy most képet vagy üzenetet küldünk egymásnak a Facebook csetprogramján keresztül.

Hogy a Facebooknak hogy lesz ebből bevétele, azt egyelőre nem tudni. Vagy az átutalásokból csippentenek le némi pénzt a szolgáltatás díjaként, vagy egyszerűen csak plusz lehetőségként, ingyen adják majd azért, hogy a lehető legtöbben használják a Messengert. Ha a Facebook valóban belép az egyszerű átutalások piacára, olyan konkurensekkel kell megküzdenie, mint a PayPal vagy az eBayhez tartozó Venmo.

Az alkalmazáson belüli pénzforgalom felbukkanása nem teljesen váratlan, Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és igazgatója korábban már beszélt arról, hogy „egy idő után lesz egy közös része a Messengernek és a fizetési lehetőségeknek”.

facebook-payments-settings copy

Aude, aki a Stanfordon tanul, de közben komoly fejlesztői múltja is van, a Cycrypt nevű programot futtatta a korábban feltört iPhone-on, és mint mondta, csak meg kellett nyomnia egy gombot az alkalmazásban, be kellett írnia, mennyi pénzt szeretne átutalni, és elküldte. Az átutalást a Facebook alapból privát eseményként kezeli, vagyis nem jelenik meg az idővonalunkon, ha pénzt küldünk valakinek.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!