Mark Zuckerberg bevásárol Hawaii-ból

1012169
2014.10.15. 09:06

A Forbes azt írja, 100 millió dollár körüli összeget fizethet Mark Zuckerberg Facebook-vezérigazgató az új nyaralójáért, ami a hawaii Kauai szigetén található. A 700 hektáros telekhez tartozik egy korábban létesített cukornádültetvény, illetve egy komplett biofarm.

A sziget északi részén fekvő birtokhoz hófehér homokkal borított tengerpart is tartozik, de a hawaii törvények értelmében ezt nyitva kell hagyni a turisták előtt; az államban senki nem létesíthet privát strandot.

A 30 éves Zuckerberg – akinek a vagyonát 33 milliárd dollárra becsülik – már a második Szilícium-völgyi milliárdos, aki Hawaii-on vesz magának birtokot. Tavaly az Oracle nemrég lemondott vezérigazgatója, Larry Ellison vásárolta meg szőröstül-bőröstül Hawaii hatodik legnagyobb szigetét, Lanát, 600 millió dollárért.

A mostani lépés logikus fejleménynek tűnik. 2010-ben Zuckerberg egy szolid otthont bérelt magának a Facebook-központ közelében, ahol naponta 16 órát töltött az irodában. Egy évvel később 7 millió dollárért vett magának házat a kaliforniai Palo Altóban, de még ez sem mondható rongyrázásnak, ha más techmilliárdosok otthonaival vetjük össze. Aztán további 30 milliót költött újabb otthonokra. Hogy most 100 millió dollárért vett telket, amire a házat még fel sem építtette, szinte természetes.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM