Irodai programcsomaggal támad a Facebook

000 126089023
2014.11.17. 09:14

Új szolgáltatás beindításán dolgozik a Facebook: a Financial Times beszámolója szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldala az irodai munka eszköze szeretne lenni. A Facebook at Work (Facebook a munkahelyen, vagy a Facebook munkában) hasonlít majd arra, amit most látunk, ha belépünk az oldalra, lesz hírfolyam és lesznek csoportoldalak, de a munkahelyi és a privát profil jól elkülönül majd egymástól.

A Facebook nagyjából egy éve dolgozik a megoldáson, és már kisebb-nagyobb cégeknél tesztelik a Facebook at Worköt, a hivatalos indulás sincs már messze. Nem a Facebook az első, aki a közösségi oldalak sajátosságait munkahelyi környezetre is megpróbálja értelmezni, a Slack és a Yammer a legismertebb, már futó konkurenciák, akik mellé Mark Zuckerberg cége próbál felzárkózni. A Yammert amúgy a Microsoft vásárolta fel 1,2 millió dollárért még 2012-ben. Komoly ellenfél lehet még az üzleti kapcsolattartás pillanatnyilag legismertebb oldala, a LinkedIn is, ahol 2013-as adatok szerint nagyjából 260 millió ember van fent a világ 200 országából.

Érdekes azonban, hogy a Facebook pont a munkahelyi környezetben próbál érvényesülni, a világ sok országának sok munkahelye tiltja központilag, hogy a dolgozóik elérjék a közösségi oldal szolgáltatásait (az más kérdés, hogy az okostelefonok és a mobilinternet világában ennek mennyi értelme van).

Egy kifejezetten a munkahelyi elvárásoknak megfelelő, a közös munkát csetprogrammal, egyidejűleg több dolgozó által szerkeszthető dokumentummal, belső levelezéssel és tárhelyszolgáltatással segítő megoldás azonban áttörheti ezt az ellenállást, és ez komoly felhasználóiszám- és bevételgyarapodást hozhat a Facebooknak.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM