Tovább öregszik a Facebook

2014.12.22. 16:26

Egyre több fiatal vándorol el Facebookról egy új felmérés szerint. A 13 és 17 év közötti amerikaiak közül a tavalyi 94 százalék helyett már csak 88 százaléknak van felhasználói fiókja a világ legnagyobb közösségi hálóján. Ez a 8 százalékos esés jelentős gyorsulást mutat, egy évvel korábban még csak egyetlen százalék hagyta el az oldalt.

Az elpártolás okai elég egyértelműek: az idősebb korosztályok, vagyis a tinédzserek szülei, nagyszülei is egyre nagyobb számban jelennek meg Facebookon, így érthető, hogy a fiatalabbak olyan szolgáltatás felé veszik az irányt, ahova még kevésbé ér el a felnőttek keze.

Ez egyébként már nem is az első olyan elemzés, amely a cég felhasználói bázisának öregedését mutatja, de Mark Zuckerberg vezérigazgató szkeptikusan fogadja ezeket a híreket.

A saját adataink alapján ez egyszerűen nem igaz

mondta még tavaly nyáron, hozzátéve, hogy ha ebben a korosztályban valóban nem növekszik a felhasználóik száma, az azért lehet, mert már egyébként is annyira elerjedtek a tinédzserek körében, hogy nincs hova nőniük.

A felmérést végző Frank N. Magid Associates szerint a fiatalok több időt töltenek Snapchaten és más üzenetküldő alkalmazásokban. Twitteren is növekszik a számuk, itt ugyanennek a korcsoportnak a 48 százaléka található meg.

A Facebook a napokban adott ki egy Stickered nevű új appot, amelyben a fényképeink láthatók el a Messengerből ismert matricákkal. A fenti elvándorlási adatok fényében ez a lépés értékelhető a fiatalok megtartására vagy visszahódítására tett kísérletként is.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM