A Facebookon már nem lehet csak úgy megnézni a Charlie Hebdo-gyilkosságot

2015.01.13. 18:20

A Facebook engedett a külső nyomásnak, ezért az erőszakot ábrázoló tartalmú videók és képek előtt automatikusan figyelmeztetések jelennek majd meg.

A BBC szerint mielőtt lejátszanánk egy videót, rákérdeznek, hogy akarjuk-e látni még akkor is, ha az sokkoló, megrázó és felkavaró jelenetet ábrázol.

Az egyik első videó, amely ilyen figyelmeztetéssel indul, az az Ahmed Merabetet mutató felvétel. Ő volt az a rendőr, akit a Charlie Hebdo szerkesztősége előtt lőttek agyon a terroristák.

Az erőszakos videók a 18 év alatt felhasználóknál el sem indulnak. Egy pszichológus szerint viszont a videók előtti figyelmeztetés továbbra sem elég ahhoz, hogy megvédjék a fiatal, könnyen befolyásolható felhasználókat. A Facebook szabályai szerint 13 éves kortól lehet regisztrálni a közösségi oldalra, de ennél jóval fiatalabb felhasználók is vannak.

A Facebookot régóta támadták, hogy könnyen elérhetőek náluk az erőszakot ábrázoló tartalmak, augusztusban az Iszlám Állam kivégzéseiről készülő videók is több gyermekvédelmi szervezetnél is kiverték a biztosítékot. A Facebook is ezután döntött arról, hogy változtat korábbi hozzáállásán.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM