Jöhet a virtuális pornó

2015.05.20. 10:48

Hogy a pornónak mekkora hatása volt a technológiai fejlődésre, arról nemcsak a vibrátorgyártók tudnának mesélni. A pornó segítette a VHS videokazettát és a DVD lemezt a formátumháborúban, és az online fájlmegosztás és adatforgalom tetemes részét is a pornó adja. Nincs abban semmi meglepő, hogy a virtuális valóság és a pornó is hamar megtalálták egymást.

Az Oculus VR (a Rift virtuális szemüveget gyártó cég) alapítója, Palmer Luckey egy konferencián arról beszélt, hogy a Rift nyitott platform, így nem korlátozzák, milyen szoftverek jelenjenek meg rajta – vagyis semmi akadálya annak, hogy a tartalomszolgáltatók akár virtuális pornóval kényeztessék a felhasználókat.

A virtuális valóság és a pornó kapcsolatát már többen megpróbálták kiaknázni, bár az efféle fejlesztések még gyerekcipőben járnak. Egyelőre kevés stúdió tervezi, hogy kihasználja az új formátumot, és ők is elsősorban a heteroszexuális fehér férfiakat célozzák. A VR pornó fellegvára, a VirtualRealPorn.com (munkahelyen ne kattintson rá) ugyan listáz nőknek készített tartalmakat is, de a teljes kínálathoz képest ennek elenyésző az aránya.

A pornógyártók ugyanakkor megpróbálják kihasználni az új lehetőségeket, és olyan jeleneteket forgatnak, amiket hagyományos filmen nem lehetne megoldani. Ilyen trükk a 180 fokos rálátási szög, a saját szemszögű perspektíva, illetve a szexuális kiegészítők integrációja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport