18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Pszichedelikus robotpornót álmodik a Google

2015.07.10. 12:17

Nincs is annál szórakoztatóbb, mint amikor csúcstechnológiát használnak hülyéskedésre. A Google mesterséges intelligenciája bizarr álmokat lát, groteszk módon torzítja szét a pszichedelikus mozik egyik császárát, a Félelem és reszketés Las Vegasbant, de ha kell, két fotóból is rekonstruálja a valóságot. A Deep Dream és a Deep Stereo sokoldalúságát már ez is bizonyítja, de az igazi savpróbát még senki nem végezte el.

Mert hát mire is való az internet, ha nem pornóra?

Három hét sem telt el azóta, hogy a Google bemutatta a Deep Dreamet, de már elkészültek vele az első pornóképek. Pontosabban az első, pornóképre emlékeztető fotók. A képeket értelmezni próbáló, és sok menetben át meg átrajzoló neurális hálózat által kidobott végeredmény pont úgy fest, mintha az Alien designere, a világhírű H. R. Giger illusztrációit egy LSD-től alaposan szétütött grafikus művész a hinduizmus jegyében értelmezte volna újra.

A Google azóta elérhetővé tette a Deep Dream forráskódját, és az internet azonnal rákapott a mókára: a Redditen már egy külön subreddit is foglalkozik a témával. Ez tehát nem a műfaj csúcsa, csupán a kezdet.

(A korhatárjelzést az indokolja, hogy ezek a képek bőven túllépnek a perverzitás határán, de szeretnénk elnézést kérni azoktól, akik fel akartak izgulni. Reméljük, hogy nem sikerült.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport