Véletlenül mindenki láthatta Facebookon, milyen népszerűtlen

2015.10.15. 14:53

Véletlenül mindenkinek megmutatta a Facebook, hogy melyik megosztást hányan látták. A hiba az asztali változatban és az appokban nem, csak az oldal mobilverziójánál jelent meg néhány órával ezelőtt, de rövid idő után már javították.

Ez a funkció alapesetben csak az egyes oldalak üzemeltetőinek és a csoportokban látszik, illetve a közelmúltban bevezetett facebookos videóknál, de a hírfolyamunkban megjelenő hagyományos posztoknál nem. A funkciót a Facebook nem is tervezi az egyedi felhasználók számára bevezetni. Ez érthető is, hiszen az oldalnak se ahhoz nem fűződik érdeke, hogy a minimálisnál több információt adjon a titokzatos és állandóan változó algoritmusairól, se ahhoz, hogy mindenki lássa, valójában milyen kevés ismerőséhez – átlagosan a 35 százalékukhoz – jut el egy-egy megosztása.

Amikor a hiba még éles volt, a házi tesztünk alapján úgy tűnt, hogy a számok azért nem voltak teljesen pontosak. Összehasonlítva egy oldal posztjaihoz tartozó nyilvános elérésszámot a csak az oldal üzemeltetője számára látható adatokkal, a statisztikák csak 90 százalékban egyeztek.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM