A Facebook a személyi asszisztensünk szeretne lenni

2015.10.27. 00:11

Megújítja az értesítések rendszerét a Facebook. Ezentúl nem csak arról kapunk majd értesítést, hogy ki lájkolta a képeinket és ki posztolt a csoportjainkba, hanem akár a napi programjainkról és arról, ha a kedvenc focicsapatunknak meccse lesz, vagy ha a kedvenc együttesünk fellép a közelünkben, írja a Mashable.

Az új értesítések virtuális kártyák formájában jelennek meg majd a képernyőn, és személyre szabhatjuk, hogy hány fajta kártyát szeretnénk látni, vagy egyáltalán szeretnénk-e látni ilyesmit. Egy felhasználónak akár 15 különböző kártyája lehet, és ha feliratkozik a lokációhoz kötött szolgáltatásokra is, akkor a Facebook még azt is meg fogja mondani, mikor kell elindulnia otthonról, ha nem akarja lekésni az anyukája születésnapi buliját (feltéve, hogy az anyukája Facebook-eventet is csinált a bulinak, dehát miért ne csinált volna).

A Facebook egy másik fontos újítással is előrukkol a napokban. A kereső átalakításának azonban lesznek veszélyei is, hívta fel rá a figyelmet a Hvg. Az új, FYI névre keresztelt Facebookos keresővel ugyanis minden, nyilvánosan megosztott bejegyzés kereshető lesz, évekre visszamenően. 

Mivel valószínűleg úgy sem emlékszik a valaha nyilvánosan megosztott összes ciki bejegyzésére, érdemes utólag korlátozni a bejegyzések láthatóságát. Ezt a Facebookon a Beállítások menüpontjának Adatvédelem részlegében teheti meg, a Ki láthatja a dolgaimat? feliratnál. ( Ide kattintva rögtön oda jut.) Ha az oldalra jut, kattintson a Régebbi bejegyzések korlátozása feliratra, majd a felugró figyelmeztetés átolvasása után a hasonló feliratú gombra. Aki ezt meglépi, minden korábbi Facebook-bejegyzésének láthatósága az ismerőseire korlátozódik, írj a Hvg.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM