Tarolnak a videók a Facebookon

2015.11.05. 09:23

A Facebookon megjelenő videók lassan beszippantják az egész közösségi oldalt: Mark Zuckerberg szerint a videókat naponta 8 milliárdszor nézik meg. Ez duplája az áprilisi átlagnak, és nyolcszorosa a platform 2014 szeptemberi teljesítményének, ami hatalmas növekedés. A Facebooknak jelenleg 1,55 milliárd havi aktív, és 1 milliárd napi aktív felhasználója van a cég harmadik negyedévi jelentése szerint.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Facebook máshogy számolja a videómegtekintéseket, mint a konkurensek, például a Youtube. Utóbbin akkor számolnak egy megnézést, ha a felhasználó legalább 30 másodpercig futtatja a videót. A Facebookon ez a szám mindössze három másodperc, ráadásul a videók alapból maguktól elindulnak, elég, ha odáig görget a felhasználó a falán, ahol éppen egy videó van (igaz, a funkció kikapcsolható). 

Ráadásul, a Facebook láthatóan elsőbbséget adott a videóknak: egyszerűen úgy állította be a felhasználók falán bejegyzéseket megjelenítő algoritmust, hogy videók sokkal többször jelennek meg, vagy sokkal könnyebben (akár egy távoli ismerősünk lájkja alapján), mint más típusú tartalmak.

A Facebook valamiért videókban képzeli el a közösségi oldalak jövőjét, ezért mindent megtesz, hogy azok ellepjék a felhasználókat. Mobilra külön videós falat is fejlesztenek, hasonlót, mint a Youtube mobilappja.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM