Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Lebegő fa az új hightech őrület

2016.01.26. 06:47

Röpke 195 évvel a felfedezése után is milliókat lehet keresni az elektromos mágneses mező megfelelő alkalmazásával. Éppen ezt tervezi az Air Bonsai feltalálója, aki hamarosan

lebegő fák eladásából fog meggazdagodni.

A Kickstarteren futó kampány már 160 ezer dollár közelében jár, tehát már összejött az eredetileg kitűzött cél kétszerese, és még 35 nap van arra, hogy a világ összes fengshui-híve rátaláljon ezekre a csodálatos növényi kompozíciókra.

A kezdőkészlet 200 dollárba kerül, ez egy 15 centiméter átmérőjű és 6 centi magas mágneses alapot és a fölötte lebegő mohás golyót tartalmazza. Az utóbbi két centiméter magasan lebeg, és egy szivacs van benne, hogy megtartsa a vizet. A fákat az exportszabályok miatt nem tudták belevenni a készletbe, a csemeték beszerzését helyi bonsai szakértőkre kell bízni.

A drágább készlet 500 dollárba kerül, 10000 dollárért azonban már a vállalat Japánban lévő főhadiszállására is elviszik a vevőt. (Őszintén, mégis hol máshol lenne?)

Azt azért érdemes átgondolni vásárlás előtt, hogy már a bonsai is végtelen türelmet és odafigyelést igényel, és ugyanez a lebegéssel megfejelve hatványozottan igaz. Nemcsak súlykorlátozás van érvényben, hanem még arra is ügyelni kell, hogy a növény egyensúlyban maradjon. Valószínűleg a konnektorra kötött talpat sem érdemes agyonöntözni.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!