Malvin
9 °C
25 °C

Mobillal vehetünk fel készpénzt

2016.01.29. 10:56

Több amerikai bank elkezdi bevezetni az okostelefonnal kezelhető ATM-eket, hogy ne kelljen többé műanyag kártyát használni, amikor készpénzt veszünk fel. Először a JP Morgan jelentette be a kártya nélküli automaták bevezetésével kapcsolatos terveit, majd a rivális Bank of America is előrukkolt egy hasonló projekttel.

A kártyamentes automatákat még tesztelik, a Bank of America a következő hónapokban még csak a saját alkalmazottainak teszi elérhetővé ezt az új funkciót. Az ügyfelek valamikor nyáron kezdhetnek okostelefonnal pénzt felvenni.

A kártyamentes ATM pont úgy működik majd, mint amikor mobillal fizetünk a bolti kasszánál. Ez azt is jelenti, hogy az új ATM-ek is elfogadják majd azokat kártyákat, amelyek érintéssel működnek.

A bankok azért vágtak bele az ATM fejlesztésébe, mert egyre több ügyfelük bankol a mobilján. A bolti vásárlások során egyelőre nem túl elterjedt a mobiltárcában tárolt virtuális bankkártyák használata, telán mert viszonylag gyakran hallani kiberbiztonsági aggályokról.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.