Tünde
13 °C
26 °C

Vége a Firefox OS-nek

2016.02.08. 10:25

Elhasalt a Mozilla kezdeményezése, a Firefox OS. A saját fejlesztésű mobil operációs rendszer nem tudott érvényesülni a versenytársak mellett. A projekt már jó ideje haldoklott, tavaly decemberben be is jelentették a leállítását. A Mozilla néhány napja hivatalosan is beismerte, hogy a Firefox OS sikertelen kezdeményezés volt.

A vállalat a fejlesztőknek küldött közleményben is kifejtette, hogy felhagynak az operációs rendszer fejlesztésével. A hasonló fejlesztéseket a cégen belül tovább folytatják, de azt leszögezték, hogy a mostani rendszert nem akarják továbbvinni.

A nyílt forráskódú szoftvereket támogató fejlesztők csalódottan fogadták a döntés hírét, de a mobilpiacot nem fogják megrázni a történtek. A Firefox OS részesedése a mobil operációs rendszerek piacán kimutathatatlan; csak az Android több embert ér el, mint az összes többi mobil operációs rendszer együttvéve.

Mobil operációs rendszerek piaci részesedése
    
Operációs rendszer Piaci részesedés
Android 58.75%
IOS 32.93%
Windows Phone 2.86%
Java ME 2.14%
Symbian 1.73%
Blackberry 1.48%
Samsung 0.08%
Kindle 0.02%
Bada 0.01%
LG 0.00%
Windows Mobile 0.00%
     
Forrás: netmarketshare.com // 2016. január

A Mozilla a fejlesztőknek küldött levélben azt írta, hogy a jövőben az erőforrásaikat a dolgok internetjére fordítják, de nem részletezték, hogy ez mit jelent.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!