Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A Google Fordító az internetezők 99 százalékának segít

2016.02.18. 09:10

Újabb 13 nyelvet adtak hozzá a Google Fordítóban eddig elérhető 90-hez, így a cég szerint az internetet használó emberek 99 százaléka tudja használni az alkalmazás lehetőségeit. A 13 új nyelv az amhara, a korzikai, a fríz, a kirgiz, a hawaii, a kurd, a luxemburgi, a szamoa, a skót gael, a shona (vagy bantu), a szindhi, a pastu és a xhosza.

Az új bővítéssel mintegy 120 millió emberrel bővült a potenciális felhasználók köre. Az újabb nyelvek hozzáadása nem egyszerű feladat, a Google szerint fontos, hogy írott nyelvről legyen szó, és sokat segít, ha az adatbázisokban már rendelkezésre áll egy nagy adag, lefordított szöveg. A többit már a folyamatosan tanuló fordítóalgoritmus és a Google Fordítók Közössége intézi, és természetesen sok nyelvnél használnak jogvédelem alatt álló, cserébe ellenőrzött minőségű tartalmakat.

A fordítói közösséghez bárki csatlakozhat a translate.google.com-on bejelentkezve: elég csak kiválasztani, hogy milyen nyelven szeretnénk segíteni, és a Google már el is kezdi sorolni a kérdéses szavakat és kifejezéseket. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a fordító használata közben talált furcsaságok helyett javasoljunk valamit – a közösség több mint 3 millió tagja 200 milliónál is több rosszul fordított kifejezés javításában segített.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!