A Facebook újabb csapást mér a szülinapi köszöntésekre

2016.02.23. 12:14

A Facebook újabb támadást intéz a születésnapi jókívánságok ellen. Eddig csak folyamatos értesítésekkel idegesítette a felhasználókat, szinte teljesen tekintet nélkül arra, történt-e bármilyen közös dolog a szülinapját ünneplő ismerősünkkel és velünk azóta, hogy felvettük az ismerőseink közé. Ennek eredménye volt a lelketlen „Boldog születésnapot kívánok” (vagy csak "bsz", esetleg "haha, de öreg vagy") üzenetek tömege, ráadásként az olyan elvetemültekkel, akik nem voltak restek még az ingyenes facebookos üzeneten is spórolni, és egy posztban több embert megjelölve letudni a dolgot.

videoj

Na, de az újdonság (ami valószínűleg tömegeket fog rávenni arra, hogy titkosra állítsák át a szülinapjukat az oldalon) az, hogy mostantól a Facebook telefonos alkalmazása felajánlja, hogy sima, lelketlen üzenet helyett videót küldjünk az ünnepeltnek.

A legfeljebb 15 másodperces felvétel értékét fokozhatjuk, ha az elküldés előtt használjuk a felajánlott szülinapi témájú keretek valamelyikét.

A lehetőség valószínűleg egy újabb apró, de fontos lépés a Facebook videós lehetőségeinek (és piaci részesedésének) szélesítéséhez. Az egyelőre csak iOS-en elérhető funkció később további lehetőségekkel bővül, pár éven belül a 360 fokos panorámavideók is átlagossá válhatnak, és elemzők szerint az sem lehetetlen, hogy annyi próbálkozó után pont a Facebook lesz a Youtube nagy ellenfele.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM