Hamarosan megérkezik a Facebook Stories az asztali gépekre is

2017.08.03. 20:47

A Facebook elkezdte tesztelni a Stories funkcióját asztali gépekre is, írja a TechCrunch. A Stories ugyebár a Facebook pofátlan nyúlása a Snapchattől, aminek annyi a lényege, hogy az ember több képpel vagy videóval bemutathatja mondjuk egy napját, majd az egész eltűnik 24 óra múlva.

Természetesen a Facebook azon van, hogy a Snapchatet másolva magához édesgesse a fiatalabb felhasználókat, ezért a telefonos alkalmazásukban a chatablakoktól a hírfolyamunkon át mindenhol az arcunkba tolják a funkciót. Most úgy tűnik, hogy az asztali gépeken kicsit máshogy lesz, és a hírfolyam teteje helyett jobb oldalt láthatjuk majd, hogy ismerőseink éppen milyen kalandokat tartanak fontosnak megosztani.

A Facebook mellett a cég az Instagramon is bevezette a Storiest, amit az első öt hónap alatt naponta 150 millióan használtak, most pedig már 250 millióan, ami több, mint a Snapchat 166 milliója. Ezzel szemben a rendes Facebookon alig-alig használják a funkciót, és valószínűleg a desktopos fejlesztéstől várják a népszerűségemelkedést, de az is elképzelhető, hogy egy idő után rájönnek, hogy egyszerűen érdemesebb bekötni az Instagram-sztorikat a Facebook alá.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM