Mária
-7 °C
3 °C

Kiszorítja a mobilok LCD-jét az OLED

2006.07.31. 12:33
0 hozzászólás

Műszaki előnyei miatt a fénykibocsátó szerves diódák (OLED) rövidesen kiszoríthatják a mobilok piacát jelenleg uraló TFT-LCD-ket. Az OLED-kijelzők világosabbak, vékonyabbak, és gyorsabb megjelenítési időt tesznek lehetővé.

A passzív-mátrixos (PM) OLED-kijelzők iránt 2007-ben jelentősen megnövekszik az igény, jelentette ki Lu Ling, az OLED-re specializálódott tajvani Labeltek elnöke. A mobilgyártók az OLED-ek előnyei ellenére nemigen alkalmazták az új kijelzőket a telefonokban.

Az ultravékony mobilok terjedésével viszont eljött az OLED-kijelző ideje. A TFT-LCD-vel ellentétben képesek az önálló fénykibocsátásra, vagyis nincsen szükség kiegészítő háttérvilágításra. Ez annyit tesz, hogy a kijelzők egy milliméternél vékonyabbak is lehetnek.

Az aktív-mátrixos (AM) OLED-technológia további előnye az alacsonyabb kapcsolási feszültség. Ezzel a kijelzővel nagyobb felbontás érhető el. A Samsung és a Sony jelentős összegeket fektetnek az eljárásba. 2009-ig az AM-OLED akár 50 százalékos részesedést is szerezhet a csúcstechnológiás mobilok között. 2010-ig az eljárás éves piaci forgalma a jelenlegi 60 millió dollárról 3,9 milliárd dollárra bővülhet.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!