Zuckerberg nem adja el a Facebookot

2012.09.05. 18:25

Újabb történelmi mélypontot, 17,7 dollárt ért el a Facebook részvényárfolyama a keddi tőzsdezáráskor, miután a Morgan Stanley 38 dollárról 32-re csökkentette a részvény 12 hónapos árelőrejelzését (ami még mindig igen optimista adat, tegyük hozzá). Mark Zuckerberg erre azzal reagált, hogy bejelentette, 2013 végéig nem ad el egyetlen részvényt sem a saját tulajdonrésézből. Hasonló vállalást tett az oldal igazgatótanácsának két tagja, Marc Andresseen és Don Graham is.

Zuckerberg egyébként a tőzsdére lépéskor 30 millió saját részvényt adott el, több mint egymilliárd dollárt kasszírozva - erre saját bevallása szerint azért volt szüksége, hogy ki tudja fizetni a tőzsdei belépéssel hirtelen a nyakába szakadt adót.

A befektetők megnyugtatása, és a saját cégbe vetett bizalom kimutatása éppen időben jött, nemrég ugyanis két korai, bennfentes befektető, Peter Thiel, illetve a társalapító Dustin Moskowitz szabadult meg sietve a Facebook-tulajdonrészétől, előrevetítve, mi fog következni, amikor az összes dolgozói részvényopciónál lejár a piacra dobást tiltó határidő. A bejelentés hatására az árfolyam újra emelkedni kezdett, most 18,5 dollár körül áll.

A Facebook tőzsdei történetének közetkező fontos állomása október 23 lesz, amikor a cég közzéteszi a legfrissebb negyedév üzleti eredményeit, ezt követően jön a részvények eladási tilalmának feloldása, 29-én 234 millió, november 14-én pedig újabb 777 millió részvénnyel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM