6,8 milliárdot ért Zuckerberg beszéde

2012.09.17. 11:59

Mark Zukcerberg fél óra alatt megállította a Facebook részvényárfolyamának május óta tartó zuhanását, majd növekedési pályára állította a papír árát. A közösségi oldal alapítója, vezérigazgatója, és legnagyobb tulajdonosa egy San Francisco-i konferencián tartott rövid előadást, ahol leginkább arról beszélt, hogyan akarja a Facebook a hirdetési modelljét a felhasználói szokásokhoz, vagyis az egyre több mobilról facebookozóhoz igazítani.

A beszéd hatására a pár hónap alatt a kibocsátási ár fele alá esett árfolyam valósággal megtáltosodott, azonnal 6,2 százalékot ugrott, amit a hét végéig megduplázott, és azóta is folyamatosan emelkedik. A cég piaci értékében számítások szerint 6,8 milliárd dolláros növekedést okozott az árfolyam változása. A legrosszabb időkben, szeptember elején 18 dollár alá süllyedt árfolyam most újra 22 dollár felett van, ilyen magasan július óta nem járt – igaz, a kibocsátáskori 38-hoz képest ez is nagyon halvány.

Elemzők szerint Zuckerbergnek pusztán azzal sikerült megnyugtatnia a befektetőket, hogy megszólalt, kimutatta, hogy pontosan látja a problémákat, és megvillantotta a cég megoldási terveit ezekre. Az oldal számára a következő fontos esemény októberben jön el, amikor közzéteszik az elmúlt negyedév pénzügyi eredményeit. Ha itt a cég dinamikus növekedést tud mutatni, az meggyőzheti a pénzük felét elbukott befektetőket, hogy érdemes kitartaniuk a Facebook mellett.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM