Gerzson
1 °C
10 °C

Kifejlesztik a könnymentes hagymát

MTI
2002.10.17. 11:32
Eredményesen halad a könnymentes hagyma kifejlesztése. Japán kutatóknak sikerült azonosítaniuk azt az anyagot, amely a hagyma felvágása közben hat a könnymirigyre. Ugyanakkor ez az enzim egyáltalán nem járul hozzá a hagyma ízéhez - állítják a japán kutatók a Science brit tudományos folyóiratban közölt írásukban. Mindez megnyitotta az utat az olyan hagyma kinemesítése előtt, amely azonos tápérték és íz mellett nem ríkatja meg felszeletelőjét - idézte a kutatókat az AFP.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.