Dömötör
12 °C
14 °C

Agydaganat okozta egy tanító pedofíliáját

MTI
2002.12.20. 11:15
Apró agydaganat hozta felszínre egy beteg addig elfojtott pedofil vágyait, azonban műtéttel a fizikai és lelki elváltozáson egyaránt segíteni tudtak. A szexuális zavarok egy csoportja, például a pedofília is az agyi kéregállomány azon részének hibás működésére vezethető vissza, amely a magatartást befolyásolja. Ezt eddig is sejtették a kutatók, nemrégiben viszont sikerült végre bizonyítani is - olvasható a Science et Vie című francia tudományos havilapban.

Mivel a pedofília általában már a pubertáskorban jelentkezik, a virginiai egyetem két kutatója, Russell Swerdlow és Jeffrey Burns figyelmét felkeltette egy negyvenéves, korábban e szexuális eltévelyedés semmilyen jelét sem mutató tanító esete, aki hirtelen, minden előzmény nélkül ellenállhatatlan vágyat érzett a pedofil tartalmú internetes honlapok iránt, sőt: elvesztette íráskészségét is. Mágneses rezonanciavizsgálattal (IRM) sikerült kimutatni agyában egy kis daganatot, amely összenyomta azt az agykéregszakaszt, amely a társadalmi integrációt szabályozza - magyarázta Swerdlow doktor a lap hasábjain.

A daganatot kivették, s ezt követően a beteg visszanyerte normális szexuális irányultságát, illetve írástudását. "Persze lehet, hogy már korábban is tudata legmélyén pedofil tendenciák, csak éppen ezek nem, kerülhettek felszínre. A daganat tulajdonképpen csak a gátlások feloldására volt hatással" - nyilatkozta az ideggyógyász.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!