Auguszta
4 °C
22 °C

CDMA-mobiltelefonokra fejleszt szoftvert a Microsoft

ZDNet
2003.01.07. 15:58
A Microsoft harcba szállt a Nokiával, miután bejelentették, hogy olyan operációs rendszert fejlesztenek, amely a CDMA technológiát használó mobiltelefonokon is fut - írja a ZDNet. A Nokia egyébként a Symbiannal működik együtt, amelynek szoftverei mind a CDMA, mind a GSM technológián alapuló mobilokon futnak.

Hétfőn a Hitachi multimédiás kommunikátorát és a Samsung i700-as telefonját mutatták be a Los Angeles-i elektronikai kiállításon, mindkét CDMA-eszköz Microsoft szoftvert használ. A Microsoft szóvivője, Ed Suwanjindar szerint a két telefont az észak-amerikai piacra szánták. Itt találhatóak egyébként legnagyobb számban CDMA-telefonok.
Az Egyesült Államokban a CDMA-mobilokat használók száma eléri a százmilliót, míg a GSM-telefont csupán 17 millióan használnak. A Microsoft azért döntött a CDMA-piac mellett, mert Amerikában a Nokia nem elég erős - tette hozzá a szóvivő. Az okos telefonok Nokia és Microsoft szoftverje egyaránt 300-500 dollár között kaphatóak. A programok kombinálják a mobil és a PDA alkalmazásokat. Az MS szóvivője szerint 2007-re 700 millió mobil közül minden harmadik lesz intelligens telefon.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!