Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Védett WiFi hozzáférés a Windows XP rendszeren

2003.04.02. 16:00
A Microsoft kiadott egy frissítést a Windows XP operációs rendszerhez, amely védett WiFi hozzáférést (WiFi Protected Access, WPA) tesz lehetővé. Ez a WiFi Alliance új, szabványos biztonsági megoldása vezeték nélküli hálózatokhoz. A WPA a WEP (Wired Equivalent Privacy) szabványt váltja fel, robusztusabb adattitkosítási és hálózati hitelesítési módszerek biztosításával. Ennek eredményeképpen a korábbinál magasabb szintű védettséget érhetnek el, akik a Windows XP vezeték nélküli szolgáltatásait használják.

A védett WiFi hozzáférés két fronton veszi fel a küzdelmet a veszélyekkel: az adattitkosítás és a felhasználó-hitelesítés terén. A védett WiFi hozzáférés azáltal javítja az adatok titkosítását, hogy megoldást nyújt a vezetékes hálózatot korábbi kriptográfiai gyengeségeire, és új metódussal, automatikusan generálja és továbbítja a titkosítási kulcsokat. Mostantól az adatok a legutolsó bitig egyedi titkosítási kulccsal lesznek titkosítva, aminek köszönhetően nagymértékben javul a biztonság.

A megoldás az adatok integritását is ellenőrzi, vagyis a támadók nem tudják módosítani a kommunikáció során továbbított adatcsomagokat. A Védett WiFi hozzáférés a vállalati szintű felhasználó-hitelesítés terén is előrelépést ér el: a hálózat minden felhasználóját hitelesíti, de az idegen hálózatokról csatlakozókat távol tartja.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.