Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Magyar szoftver a Microsoft globális konferenciáján

MTI
2003.07.13. 09:59
Nemzetközi fórumon mutatkozik be a rendszerfejlesztéssel, pénzügyi és gazdasági tanácsadással foglalkozó Anasco Informatika Kft. által fejlesztett, Microsoft alapú elektronikus felvételi vizsgarendszer, a VálaszOK.

Farkas Viktor, a Kft. informatikai vezetője az MTI-nek elmondta: a szoftvert több mint 20 ezer számítástechnikai szakember előtt mutatják be július 15-20. között az egyesült államokbeli New Orleansben, a Microsoft globális konferenciáján.

A Microsoft Magyarország jelenleg referencia alkalmazásként használja az Anasco szoftverét. Farkas Viktor szavai szerint ez annyit jelent, hogy ha hasonló program iránt merül fel kereslet, a Microsoft az ő fejlesztésüket ajánlja.

"Bár a bemutatótól nem remélünk hirtelen nagy változást a szoftver terjesztését illetően, száz millió forint nagyságrendű éves árbevételre számítunk a következő években a program értékesítéséből" - tette hozzá.

Idén júniusban először "élesben" is alkalmazták a VálaszOK programot: a Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi karán négy nap alatt mintegy 1.300 felvételizőt vizsgáztattak le sikeresen. Hozzátette: ősztől tárgyalások kezdődnek a főiskolával arról, hogy az összes karán üzembe állítsák a szoftvert.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.