Zalán
6 °C
19 °C

Modemes internetezés tizennégyszeres sebességen?

The Register
2003.07.18. 11:11
Egy szoftverrel tizennégyszeresére lehet gyorsítani a modemes böngészés és levelezés sebességét, állítja az adattömörítéssel foglalkozó QuikCAT Technologies vállalat.

A Miliki Dialup Accelerator szoftver a vállalat által szabadalmaztatott tartalomfüggő tömörítési technológiát használja az adatok méretének csökkentéséhez, ezért például a weboldalak esetében csak hat százalékos javulást lehet elérni, mivel azok sok tömörített JPEG és GIF képet tartalmaznak.

A QuikCAT elsősorban a modemes felhasználóknak kínálja szoftverét, de az bármilyen interneteléréssel használható. A modemek már eleve használnak tömörítést, de a vállalat talált egy megoldást a további méretcsökkentésre.

A vállalat elmondása szerint a technológia bármilyen internetszolgáltatóval működik, hiszen a Miliki Dialup Accelerator nem csupán egy szoftver, hanem egy szolgáltatás, amelyet harminc dollárért lehet igénybe venni. A tömörítés úgy működik, hogy a kliens szoftver a QiukCAT tömörítést végző szerverén keresztül tölt le minden adatot.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.