Emőke
8 °C
19 °C

A cseh háztartások 28 százaléka rendelkezik számítógéppel

MTI
2003.07.18. 15:32
A cseh informatikai miniszter szerint a számítógépek elterjedtsége tíz százalékkal nagyobb, mint 1999-ben volt. A háztartások 16,4 százalékának rendszeres internet hozzáférése is van, ami nyolcszorosa az 1999-es helyzetnek.

Az elmúlt időszakban a háztartásokban csökkent a vezetékes telefonok száma: míg 1999-ben 72,5 készülék esett száz háztartásra, addig az idén már csak 66,8 darab. Ez elsősorban a mobil telefonok rendkívül gyors elterjedésével függ össze. Jelenleg már a családok mintegy 70 százaléka rendelkezik maroktelefonnal, míg 1999-ben mindössze tíz százalékuknak volt ilyen készüléke. Szakértői vélemények szerint a cseh mobilpiacot gyakorlatilag telítettnek lehet tekinteni.

Egyre elterjedtebb a kábeltelevízió, különösen a nagyvárosokban. A kimutatás szerint a lakások 25 százalékában van manapság kábeltelevízió, ami négy százalékkal több, mint 1999-ben. A kábeltelevíziós társaságok egyre bővítik szolgáltatásaikat, s jelenleg majdnem mindegyikük internet hozzáférést is biztosít hálózatán keresztül azon ügyfeleinek, akik ezt igénylik. Csehországban ezt tartják az egyik legstabilabb és legjobb minőségű internet hozzáférésnek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.