Miklós
-7 °C
2 °C

Több önkormányzat használja az internetet

MTI
2003.07.21. 16:41
Az év elején az önkormányzatok 75 százaléka rendelkezett internetes kapcsolattal, szemben a 2001. őszi 57 százalékkal, közölte a GKIeNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint hasonló javulás történt az önkormányzatok honlap-ellátottsága terültén is: míg másfél évvel ezelőtt csak a települések 23 százaléka rendelkezett honlappal, addig 2003. elején már 30 százalékuk.

A GKIeNET Kft. felmérése ugyanakkor rámutat arra is, hogy a mennyiségi növekedést még nem követte az önkormányzati honlapok minőségi fejlődése. Az elkészült önkormányzati honlapok túlnyomó része, 78 százaléka csupán alapvető információk bemutatására szorítkozik, s ezek frissítése is csak ritkán történik meg. A kutatás alapján a weboldallal rendelkező önkormányzatok 18 százaléka állítja, hogy legalább hetente frissíti honlapját.

A GKIeNET adatai szerint elenyésző azon oldalak aránya, amelyeken keresztül önkormányzati szolgáltatások érhetők el, így például űrlapok letöltése, illetve beadása. A kutatás szerint a magyarországi önkormányzatok összesen 38 ezer számítógéppel rendelkeztek 2003 májusában, s ezek 40 százalékán érhető el az internet.

A felmérés összegzéséből kiderül az is, hogy az utóbbi évek gyors fejlődése ellenére a hazai önkormányzatok még igen távol állnak az elektronikus önkormányzástól: ezer önkormányzat közül ugyanis csak egy képes erre.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!