Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Kereszttűzben a német ökoáram

MTI
2003.08.22. 12:54
A német villamosipari szövetség (VDEW) a megújítható energiaforrások hatékonyságának javítására szólított fel, mondván, hogy a mai feltételek mellett az ország számára egy kiegyenlített, vegyes energiaforrásokra épülő energiagazdálkodás lenne a megfelelő. A szövetség Jürgen Trittin zöldpárti környezetvédelmi miniszternek írt figyelmeztetésében hangoztatja azt, hogy a miniszter javaslata a környezetbarát energiaféleségek gyors ütemű fejlesztéséről még tovább fogja növelni a fogyasztókra háruló terheket.

A szövetség híve annak, hogy a jövőben több "ökoáramot", vagyis a megújítható energiaforrások hasznosításával előállítható áramot termeljenek, ellenzi azonban azt, hogy támogassák a nem hatékony energiatermelést is. " A megújítható energiaforrások minden áron való fejlesztése nem erősíti az ellátás biztonságát, de nem szolgálja a környezetvédelmi célokat sem" - hangsúlyozta a szövetség vezetője.

Trittin korábban azt a célt fogalmazta meg, hogy 2010-re a megújítható energiaforrások arányát a mostani 8 százalékról 12,5 százalékra növeljék.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!