Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Bandai részvényeket vásárol a Nintendo

MTI
2003.10.22. 15:59
A Bandai játékgyár közleménye szerint a Nintendo elmúlt napokban végrehajtott részvényvásárlása nem tekinthető egy küszöbön álló felvásárlás előjelének. A Nintendo szóvivője is hasonló értelmű nyilatkozatot tett, hangsúlyozva, hogy nem áll szándékában a Bandai felvásárlása, de megfelelő árfolyam esetén nem zárkózik el részvénycsomagok átvételétől.

Az elmúlt hét csütörtökén a Nintendo 1,28 millió Bandai részvényt - egy 2,6 százalékos pakettet - vásárolt fel, de akkor is cáfolta, hogy átvételi szándék vezérelné. A mostani vásárlással a Nintendo már bekerült a Bandai tíz legnagyobb tulajdonosai közé.

A legnagyobb japán játékgyár, a Bandai videójátékokat is készít a Nintendo GameCube játékkonzoljához és Game Boy Advance kézi játék berendezése számára.

A Bandai elnöke szerint csak az üzleti kapcsolatok erősítéséről van szó. A szorosabb együttműködés mindkét fél számára hasznos lehetne; a Nintendo például a Bandai tapasztalataira és csatornáira építve fejleszthetné Mario és Zelda játék figuráit terjesztő franchise üzletágát, míg a Bandai a Nintendo globális marketing hálózatának előnyeit használhatná ki.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!