Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Bemutatták a BIOS utódát

Der Standard
2003.11.28. 10:06
Kapcsolódó cikkek (1)
A Phoenix fejlesztőcég és a Microsoft októberben jelentették be, hogy közösen dolgoznak a PC-rendszerek alapszoftvere, a Basic Input Output System (BIOS) utódán. A Phoenix most bemutatta a noteszgépekbe és Tablet PC-kbe szánt cME Trusted Core NB-t, amely az új Core System Software (CSS) sorozat első tagja.

A CCS fejlesztői szükségét látták a BIOS koncepció átdolgozásának, mindenekelőtt a jelenlegi és jövőbeli hálózati lehetőségek fényében. A CCS-től hatékonyabb rendszergazdai és felügyeleti jogosultságokat és a nagyobb biztonságot várnak.

A CCS egyik közel sem vitán felülálló újítása a BIOS, az új funkciók, például a titikosítás és azonosítás és az operációs rendsazer integrálása. Kritikusok meglátása szerint a Phoenix itt csakis a Windowsra fókuszál. A fejlesztőcég erre azzal válaszol, hogy a 'trustworthy computing' elve már a hardverszinten is szükségessé válik.

Szakértői vélemények szerint a CCS a szerzői jogvédett tartalmak kezelését (Digital Rights Management) is magára vállalhatja. Ezzel megnyugtatóan lehetne arról gondoskodni, hogy az engedélyezett hardveren csak meghatározott fájlokat lehessen lejátszani.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.