Előd
5 °C
12 °C

Növekvő igény az eva-szoftver iránt

MTI
2004.01.29. 12:42
A rEVOLUTION Software tapasztalatai szerint 2003 decembere óta jelentősen megnőtt az érdeklődés az egyszerűsített vállalkozási adót (eva) igénybe vevők számára készült programjuk iránt.

A rEVOLUTION 2003 márciusában jelentette be, hogy piacra dobja az eva alá tartozó cégek számára a könyvelési szoftverét. A társaság akkor azt remélte, hogy a mintegy 60 ezer evás cég legalább öt százaléka megvásárolja a szoftvert. A társaságtól származó információ szerint azonban a szoftvert mindössze mintegy 200 cég vásárolta meg annak ellenére, hogy az evás vállalkozásoknak is kell nyilvántartást készíteniük. A rEVOLUTION szerint ennek az az oka, hogy az evás cégek a várakozásokkal ellentétben megtartották könyvelőjüket.

A társaság azonban közleménye szerint azt tapasztalja, hogy 2003 vége óta nő az érdeklődés a program iránt. Ennek egyik oka lehet, hogy 2004-ben jelentősen nőtt az eva szerint adózók száma: az adóhivatal január közepén közzétett adatai szerint tavaly újabb 28 ezer adózó jelentkezett eva szerinti adózásra, míg 933 cég kilépett ebből a körből. Így összesen közel 87 ezren adóznak 2004-ben az eva alapján. Az új evás adózók közül több mint 12 ezer egyéni vállalkozó, míg több mint 15 ezer társas vállalkozás.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.