Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Beindult a holdkereskedelem

MTI
2004.01.30. 17:10
A kaliforniai székhelyű TransOrbital vállalat kereskedelmi célú űrrepüléseket tervez a Holdra 2004 őszétől. A cég azzal büszkélkedik, hogy egyedül ők szerezték meg az amerikai űrkutatási hatóságok hozzájárulását a Holdra indított kereskedelmi járatokhoz. A társaság speciális tartályaiban bárki elküldheti a Holdra a névjegyét, szerettei hamvait, ékszereket, műalkotásokat vagy bármi mást.

Az ügyvezető, Dennis Laurie kijelentette: több ezren fizettek már azért, hogy a Holdra postázzák személyes tárgyaikat. Egy névjegykártya elhelyezése 2500 dollárba kerül, egyéb tárgyak Holdra juttatása grammonként ugyanennyit kóstál. Szöveges üzenet kézbesítéséért mindössze 17 dollárt (3646 forintot) kérnek.

A TransOrbital űrhajója körülbelül 10 kilónyi fizetett küldeményt szállít el a Holdra, és a védőkapszula mintegy 4-5 méterre befúródik a Hold felszíne alá. A kereskedelmi űrrepülésről szóló hír nem sokkal azután látott napvilágot, hogy George W. Bush amerikai elnök bejelentette: 2015 és 2020 között újabb holdutazást terveznek az amerikai űrhajósok.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!