Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Közösen gyárt mobilt a Hitachi és a Casio

MTI
2004.02.03. 16:10
A Casio Computer Co. és a Hitachi Ltd. április elején közös vállalkozást hoznak létre leválasztott mobiltelefon gyártó érdekeltségeik egyesítésével. Az új vállalat Casio Hitachi Mobile Communications Co. néven a mobiltelefon-készülékek előállításának teljes vertikumát végzi majd, azaz a fejlesztéstől és a tervezéstől kezdődően, a gyártáson keresztül egészen a marketingmunkáig és az értékesítésig minden feladatkört ellát.

A cég elnökét a Casio, alelnökét pedig a Hitachi adja. A vállalat 3 milliárd jen alaptőkével kezdi meg működését. A részvények 51 százaléka a Casio, 49 százaléka pedig a Hitachi tulajdonában lesz, azaz a 60 ezer kibocsátásra kerülő törzsrészvényből 30.600 a Casio, 29.400 pedig a Hitachi birtokába kerül. A cég 350 főt foglalkoztat majd.

A kezdeményezés célja a mobiltelefonok fejlesztésének a meggyorsítása, különös tekintettel a külföldi piaci igényekre. A Casio a szórakoztató elektronikai termékei gyártása során felhalmozott nagysűrűségű félvezetőelem gyártási és képfeldolgozási technológiáit, a Hitachi pedig nagysebességű adatátviteli technológiáját, rendszertervezési tapasztalatait és más technológiai fejlesztéseit apportálja az új vállalatba.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.