Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Montenegróban érdeklődik a Matáv

Napi Gazdaság
2004.05.25. 08:33
A montenegrói hírközlési ügynökség elnöke szerint a Matáv a legkomolyabb érdeklődő a helyi vezetékes és mobiltávközlési vállalatok közelgő privatizációján. A Matáv nem kommentálta az értesülést.

A Matáv szakemberei a közelmúltban kétszer is jártak Montenegróban, és a magyar társaság az érdeklődés fokából ítélve a helyi távközlési cég legkomolyabb vevőjelöltjének számít, mondta Zoran Sekulic, a montenegrói távközlési ügynökség vezetője. A tervek szerint júniusban írják ki a privatizációs tendert a helyi vezetékes szolgáltató, a Telecom Montenegro 60 százalékos részesedésére, és valószínűleg hasonló részesedést kínálnak a jelenleg még a TM százszázalékos tulajdonában lévő Monet mobilcégből is. A vezetékes társaság 195 ezer előfizetővel rendelkezik, és a vonalak 95 százaléka digitalizált. Az országban 35 ezer internet-előfizetés van, jórészt a TM tulajdonában álló szolgáltató, az Internet Montenegro jóvoltából.

A helyi távközlési felügyelet elnöke szerint a három cég többségi részesedése 200-300 millió euróba kerülhet. A pályázaton véleménye szerint a Matáv mellett 3-4 társaság indulhat, eddig szlovén és orosz érdeklődők jártak Podgoricában. A Telecom Montenegro esetleges megvásárlásának fogadtatása megfigyelők szerint kedvező lehet a Matáv befektetőinek körében.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.