Judit
-2 °C
8 °C

Húsz gigabájtos zenelejátszó a Sonytól

MTI
2004.07.01. 16:02
A Sony hamarosan piacra dobja a tizenháromezer zeneszám tárolására képes Network Walkman NW-HD1 hordozható zenelejátszót, amellyel a piacvezető iPod pozíciójára akar törni. A húsz gigabájtos készülék Japánban július 10-én, az Egyesült Államokban augusztus közepén, Európában pedig szeptemberben jelenik majd meg. Ára várhatóan 53 ezer jen (487 dollár) körül alakul majd Japánban, ám 400 dollár alatt lesz Amerikában.

A Sonynak nagy szüksége van nagyteljesítményű merevlemezes lejátszókra, hogy azokkal is erősítse online zenei áruházának, a Sony Connectnek a használatát. Európában egyébként éppen most indul a Sony Connect; a szolgáltatás elsőként Franciaországban lesz elérhető.

A Sony más lejátszóihoz hasonlóan az NW-HD1 is csak a cég saját ATRAC formátumát használja, azaz nem kompatibilis más zenei áruházakkal és nem képes lejátszani a népszerű mp3 formátumban lévő zeneszámokat sem. A Sony elmondása szerint az NW-HD1 a piac legkisebb húszgigás lejátszója; alig nagyobb egy hitelkártyánál, vastagsága pedig 12,6 milliméter. A lejátszó akkumulátora harminc óráig bírja, azaz legalább háromszor annyi ideig, mint az iPodé. Az NW-HD1 ütésvédelmi technológiája az esetleges leejtés hatásai ellen véd. Ahogy fogalmaznak: semmi sem használhatja a Walkman márkanevet, amíg túl nem éli az egy méteres zuhanást.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.