Ambrus
-7 °C
3 °C

Veszteséges negyedév az AMD-nél

MTI
2005.01.19. 09:37

Az amerikai Advanced Micro Devices Inc. 30 millió dolláros, részvényenként 8 centes adó utáni veszteséget jelentett a december 26-án zárult negyedévéről. A memórialapkák árcsökkenése és egy adósságtörlesztés ellensúlyozta a növekvő kereslet hatását. Egy évvel korábban 43,2 millió dolláros, részvényenként 12 centes adózott eredményt könyveltek el.

A második számú amerikai lapkagyártónál a keddi tőzsdezárás után elmondták, hogy idén az első negyedévben a mobiltelefonokhoz való memórialapkák értékesítése tovább csökkenhet a túlkínálata és a kemény verseny miatt.

A memóriatermékek értékesítése 504 millió dollárra fogyatkozott az előző negyedévben az egy évvel korábbi 566 millió dollárhoz képest, és a részleg üzemi vesztesége 39 millió dollárra nőtt az egy évvel azelőtti 3 millió dolláros hiányhoz képest. A személyi számítógépekhez való mikroprocesszorokból ellenben 730 millió dollárért adtak el, az egy évvel korábbi 581 millió dollár helyett. Ebben a részlegben az első negyedévben is növekedést várnak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.