Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Megint vásárolt a Freesoft

Napi Gazdaság
2005.03.17. 14:55
A FreeSoft Rt. csütörtökon előszerződést írt alá a harmincmillió forint törzstőkéjű Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészeinek 50,13 százalékának megvásárlásáról. A tőzsdei cég 120 millió forintot fizet; a szerződés akkor lép érvénybe, ha a kft. tagjai lemondanak elővásárlási jogukról.

Az Axis Kft. az Axis-csoport anyavállalata (a csoport tagjai: Axis Consulting Kft., Sybase Kft.), 2004. évi konszolidált árbevétele megközelítőleg 1,2 milliárd forint volt, ami 20 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit. A teljesen hazai tulajdonban lévő Axis-csoport platformfüggetlen fejlesztésekkel, konzultációval, valamint a Cognos szoftverfejlesztő cég termékeinek hazai forgalmazásával foglalkozik. A csoport egyik legnagyobb megrendelőjük az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, amely a költségvetési megszorítások ellenére tavaly is folytatta az egészségügyi finanszírozási rendszer informatikai támogatásának fejlesztését. Ehhez az Axis üzleti intelligenca rendszereket, elemző és jelentéskészítő alkalmazásokat szállít. Hasonló megoldásokat telepítettek tavaly a Foglalkoztatási Hivatalnál, a Legfőbb Ügyészség pedig Sybase-adatbázisrendszereket vásárolt tőlük. A csoport forgalmának hetven százalékát fejlesztési, tanácsadási tevékenységéből, harminc százalékát disztribúcióból érte el.

Vezetése tavaly ősszel átalakult: a hétfős menedzsmentből négyen távoztak, helyükre fele-fele arányban kívülről, illetve házon belülről "igazoltak" új vezetőket. A vállalkozás irányítói 2005-re a stabilitás megőrzését és a hatékonyság fokozását tűzték ki célul a cégcsoport elé. Az idei évben az árbevétel tízszázalékos növelése mellett az iparágban szokásosnak tekinthető eredményt kívánnak elérni.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.